Artikeln, hämtad ur DN, bekräftar vår tes att det är klassisk råbiff som gäller.
Susanna Sundström: Ta tillbaka den riktiga råbiffen
UPPDATERAD 2018-09-18 PUBLICERAD 2018-09-18
Senaste i ämnet Sthlm i mitt hjärta
Jag är så fruktansvärt utled på syrad rödlök, det är INTE gott. Varenda sallad, wrap eller hamburgare jag köper är förpestad och nu får det vara nog. Vad hände med den krispiga tunt skurna rödlöken som jag älskar?
Jag må vara både lillgammal och konservativ men när jag beställde en råbiff på en klassisk restaurang häromdagen fick jag nog. Visst hade jag kunnat kolla på menyn – men jag hade bråttom. Jag har inget emot varken nån extra kantarell eller ens ansjovis men ta inte bort grundpelarna i min favoritklassiker.
Köper jag köttbullar på restaurang utan att kolla menyn får jag alltid gurka, mos och lingon till,
men när det gäller råbiff har jag beställt i blindo till mitt nederlag för många gånger nu.
Varför kom restaurangen på Nytorget på den urbota dumma idén att göra råbiff i versionen asiatisk fusion?
Soja och syrad rödlök gör mig sur!Jag vill ha kapris, finhackad lök, inlagd rödbeta, saltgurka, äggula och Dijon.
Säg mig hur någon rimligen kan byta ut Dijon mot dragon, det är inte samma sak.
Det är dags att ta tillbaka den klassiska råbiffen. Jag förstår att restauranger vill vara nyskapande och roliga.
Men det är inte kul längre.
Susanna Sundström är reporter och webbredaktör på DN. Hon är så kallad Stockholmsvegetarian och äter främst grönt, men unnar sig en köttklassiker emellanåt.