Wasahof

Wasahof är en restaurang som vi betraktar som en välkänd klassisk restaurang i Stockholm, mest känd för sina skaldjur. Ostron är en specialitet. Den heter egentligen Le Bistrot de Wasahof och hämtar sin inspiration från Bistrotkulturen i Frankrike. Man har en bred meny som innehåller allt från skaldjursplatåer, fina fisken och lammrostbiff till välhängda biffar och rumstempererade franska ostar. Populärt ställe för AW och firmamiddagar.

Köttet: 5

Tillbehör: 4

Nytänkande: 0

Pommes: 3

Presentation: 4

Servering: 5

Atmosfär: 5

Pris/prestanda: 5

Totalt 3.9

Recension: Tisdag 20 december 2016
Wasahof har vi besökt många gånger men aldrig provat råbiffen.
Det har varit mest skaldjur och ostron. Och det blev ostron nu med som förrätt. Bra början och råbiffen var också bra snyggt serverad med de klassiska tillbehören. Bra struktur på det malda köttet, oxfile, dock inte så mycket köttsmak. Miljön och servicen utmärkt för en bra råbiffmåltid.—- NÄSTA BESÖK: —-Torsd 18 oktober 2018
Ifrån början var Wasahof ett ölkafé med olika ägare fram till 1968 då den nuvarande ägarfamiljen, Holmberg – Cornelius tog över verksamheten. Lagom till hundraårsjubileet fick krögarfamiljen den stora äran att motta Gastronomiska Akademins Diplom för mat och miljö. Precis i slutet av förra seklet, den 28:e december 1999, firade Wasahof sitt 100-årsjubileum.


Idag är Wasahof främst känd för sina skaldjur. Lennart Holmberg med goda kontakter i Frankrike har t.ex. under många år försett sina kunder med ostron av hög kvalitet.

Testpatrullen var flitiga gäster under 70- och 80-talet. När vi klev in i restaurangen blev det en mindre nostalgitrip. Inredning var sig lik och redan vid halv sju var det fullsatt och livligt som vanligt.

Ett par trevliga damer såg till att vi fick beställa omgående och dryck samt förrätter, svenska ostron av hög klass, var snabbt på plats.

Råbiffen, som var gjord på innanlår, var spänstig och i det närmaste perfekt. Tillbehören serverades på tallriken runt köttet. Av någon anledning hade man även försett oss med smörgåsgurka som inte hade där att göra. Övriga tillbehör var de klassiska och utan anmärkning.

Pommes frites var inte högsta kvalitet utan för fylliga och ojämnt friterade.

Ölen var en bra IPA på fat och snapsen Linje Aquavit.

Sammanfattningsvis en helkväll med bra och trevlig service och en mycket bra råbiff. Hit återvänder man gärna.

Senaste recension av: Kalle

2018-10-30 13:20:25

Lämna en kommentar