Riche

Det finns mycket i väggarna i vårt hus. I över hundra år har matsalarna och barerna varit en social tummelplats för både makt- och kultureliten, unga hippa, gamla rävar och alldeles vanligt folk. Vi har många stolta traditioner att förvalta, men också ett stort ansvar att aldrig stagnera.   Sin Parisiska förebild, Café Riche på Boulevard des Italiens, sökte man länge efterlikna i såväl inredning som karaktär. Stärkta linnedukar, sirligt guldinramade speglar på väggarna och kristallkronor i taket skapade en miljö som fick Stockholmare ur den solida borgarklassen, officerare och herrsällskap att känna sig hemma.   Riche och Lilla Baren är ett levande väsen, friskt pulserande med nytt blod, varje timme, varje dag. Vi är alltid alerta, fräscha och på tå – vårt hus är en oas och en tillflyktsort där du alltid kan förvänta dig det lilla extra. Det gäller inte minst maten. Arvet efter Tore Wretman är viktig. Menyn är uppbyggd på klassiskt vis och det finns alltid husmanskost och rätter som kalvlever Anglaise och Toast Skagen att välja bland.

Köttet: 2

Tillbehör: 2

Nytänkande: 0

Pommes: 4

Presentation: 2

Servering: 4

Atmosfär: 4

Pris/prestanda: 2

Totalt 2.3

Recension: Torsdag 26 maj 2016
I Riche finns mycket i väggarna. I över hundra år har Riche varit samlingsplats för många i Stockholm. Vår torsdags eftermiddag var inget undantag. Mycket folk och hög stämning.

Arvet efter Tore Wretman anses vara viktigt i formandet av menyn. Inte minst Toast Skagen, som Wretman skapade, är ännu en juvel i kronan.
Synd då att råbiffen inte håller den standard vi såg fram emot. Vi vet inte om den skapelse som serverades är den som Wretman skulle ha godkänt.

Råbiffen var gjord på kalvkött och serverades färdigblandad bortsett från friterad kapris som hukade bredvid rätten. Pommes var dock av hög klass.

Senaste recension av: Örjan

2016-06-02 21:43:35

Lämna en kommentar