Café Proviant

  Proviant Kungsholkmen har som förhoppning och ambition att vara den naturliga kvarterskrogen för kungsholmsbor och är gärna den där puben med ovanligt god mat. Du äter stort som litet, snabbt eller länge, men du njuter först av en god, hantverksmässigt bryggd öl. Maten som serveras till både lunch och middag följer självklart Proviants målsättning att var så när- eller nu-odlad som möjligt. Mycket av det vi serverar kommer från, eller produceras, i butiken på Sturegatan 19 med våra svenska gårdsprodukter. Örter och andra växter kan t.o.m. komma från vår egen odling på gården på Arbetargatan. Platsen på Arbetargatan har dessutom valts ut med stor noggrannhet eftersom man i kvarteren har bryggt öl i urminnes tider.

Köttet: 4

Tillbehör: 4

Nytänkande: 2

Pommes: 4

Presentation: 4

Servering: 4

Atmosfär: 4

Pris/prestanda: 4

Totalt 3.6

Recension: Fredag 15/4 2016
Bakom stora byggplank hittar vi krogen Proviant
Lokalen enkel och trevlig.
Vi möts av stora bryggtunnor i stål. Här brygger de sitt eget öl, vi provar och det smakar alldeles utmärkt gott.
Vål inne beställer vi råbiffen som är på innanlår ganska grovmalen som vi båda gillar. Köttet, Ö-kött, kommer från ett slakteri på Wärmdö av djur som vuxit upp på öar i skärgården.
Serveringen är mycket trevlig,presenterad med flera extra tillbehör som Cognac och Worcestershiresås som extra krydda. Bra pommes. Trevlig och kunnig personal.
Allt som allt … en mycket bra Råbiff på restaurangen Proviant!

Senaste recension av: Bagarn

2016-04-18 14:04:04

Lämna en kommentar