Restaurang Grodan eller La Grenouille som det hette från början, öppnade i september 1985. Men i lokalerna har drivits krog sedan slutet av 1800 – talet. Att det sedan blev Grodan i stället för La Grenouille kan tillskrivas stammisarna – de orkade inte säga något annat. Grodan är något så ovanligt som en krog som skapats i symbios med gästerna. En gång fanns det något som idag skulle kallats koncept, men gästerna har hjälpt till att modulera om bland ambitionerna. Man äter med fördel skaldjur, kött och klassisk svensk husmankost.
Köttet: 4
Tillbehör: 3
Nytänkande: 0
Pommes: 4
Presentation: 3
Servering: 4
Atmosfär: 4
Pris/prestanda: 4
Totalt 3.2
Recension: Fredag 23 sept 2016
Sen lunch ganska lugnt i matsalen. Gänget hamnade snabbt i g:a minnen Tattersall, Bolaget många namn på ett ställe vi har frekventerat under årens lopp. Matsalen är ju en vacker lokal för inta en bra måltid. Nu dagens ämne, råbiff. Bra mald nöt ytterlår, färdigblandad dock med kapris, lök och bra kryddad. Inga rödbetor. Övriga tillbehör tärnad bacon under namnet Kilpatrick (som vi undvek) majonäs okänt kryddad, pommes och lämplig dryck. Vi hade trevligt och fick en bra lunch, dock icke topp.
Senaste recension av: Örjan
2016-10-03 11:56:44