Tennstopet

”Där generationer möts och trivs, äter och dricker gott.” Krogen har en historia och en inredning som gör den unik i Sverige. Det skulle vara ett helgerån att inte ta tillvara allt det fina.” säger Kristofer Sandström en av de nya ägarna till Tennstopet. En av de mer anrika krogarna i Stockholm med atmosfär och mycket historia i väggarna. Här har råbiffen en självklar plats

Köttet: 4

Tillbehör: 4

Nytänkande: 1

Pommes: 4

Presentation: 4

Servering: 4

Atmosfär: 4

Pris/prestanda: 4

Totalt 3.8

Recension: Torsd 29 jan 2015
Redan när man kommer in i matsalen blir man på gott humör.
Möts av trevlig personal. Ganska fullsatt denna eftermiddag i januari.
Vi får in råbiffen med alla önskade tillbehör tämligen snabbt och serveringen är uppmärksam och trevlig.
Råbiffen har de klassika ingredienserna, snyggt upplagt och med ett bra nytänk, en skvätt cognac. Särskilt värt att nämna är
köttet och tillbehören, perfekta. Serveringen och atmosfären höjer besöket och upplevelsen till högsta nivå. Tennstopet sätter ribban för vårt fortsatta testande.
I slutet av vår måltid kommer ett större sällskap, 6 personer, in och sätter sig vid ett bord intill vårt, ser ut att vara tre generationer i en familj. Gissa vad alla beställer in? Råbiff…..—- NÄSTA BESÖK: —-Tisdagen 9 januari 2018.
Besöket är en uppföljning av det tidigare den 29/1 2015. Då var råbiffen och tillbehör perfekta och betyget blev det årets högsta vilket renderade Tennstopet ett diplom för årets bästa råbiff i Stockholm.

Dagens test inleddes i baren som tillsammans med den klassiskt inredda matsalen och proffsig personal gav en trivsam inramning till kvällens måltid.
Råbiff med alla tillbehör kommer in snyggt upplagt utan dröjsmål. Som tidigare med en skvätt cognac.
Köttet var denna gång oxfile men saknade den perfekta spänsten och smaken från förra besöket. Dessutom med en senklump i två av våra biffar. Tyvärr därmed denna gång mycket sämre.
Pommes frites inte heller på topp, god men för lite friterad. Senapen blandad med majonnäs var ett feltänk.
Servering och atmosfär lika bra som tidigare. Men en skärpning på råbiffen krävs om man vill ha en framträdande plats som råbiffrestaurang i Stockholm.
—- NÄSTA BESÖK: —-Torsd 8 september 2020
Vi måste kolla in Tennstopet efter renoveringen och om råbiffen håller måttet. Matsalen ser exakt lika dan ut som tidigare, något annat vore ju otänkbart så fin som den är. Råbiffen då?
Allt som vanligt förutom att råbiffen är gjord på oxfile, inte vår favorit. Oxfile ger biffen en smetig konsistens och mindre köttsmak än tex. innanlår. Tillbehör och servering utmärkt som alltid.

Senaste recension av: Örjan

2020-09-12 10:59:46

Lämna en kommentar