Sjöpaviljongen

Idylliska Sjöpaviljongen är en klassisk sjökrog. som håller det svenska matarvets fana högt. Vi har öppet 363 dagar om året och håller hårt på traditionerna, både smak- och kalendermässigt. Under året dukar vi upp för påsk, fars och mors dag, midsommar, kräftpremiär, och julfirande. Menyerna bygger på klassiska svenska smaker med tyngdpunkt på hav och grill – svenskt mathantverk inspirerat av årstidens växlingar. Varmt välkommen att uppleva den vackra miljön, avslappnade atmosfären, utsökta maten och kunniga men avspända servicen på Mälarens pärla. Sjöpaviljongen ingår i Melanders Group.

Recension

Örjan

Köttet
Tillbehör
Nytänkande
Pommes
Presentation
Servering
Atmosfär
Pris/prestanda

Sammanfattning

Hade bokat sen lunch men restaurangen var ganska välfylld ändå. Vi fick stå och vänta på källarmästaren i entrén väldigt länge. Överhörde några från personalen som klagade på att dom var underbemannade. Äntligen fick vi vårt bord och nu ny väntan på en servitris för att beställa. Så småningom kom en trött ganska ointresserad servitris och vi fick beställa ”råbiff på svensk mjölkko” med lämplig dryck.
Den skulle serveras med ramslöksemulsion, rökt märgpulver (varför?), friterad kapris (som därmed blev helt smaklös),
rostad lök, tärnade rödbetor. Vi bad därmed att få dessa separat vid sidan om. Det gick bra. Dryck öl och nubbe i små 5cl flaskor men inga nubbglas det fick vi gå och hämta själv. Nu till råbiffen.
Köttet var bra, grovmalet som vi gillar med lite struktur och god smak men efter blandning med några av tillbehören och kryddning kändes saknaden av äggula, rå rödlök och vanlig inlagd kapris. Pommesen kunde ha fått en fritering till. Summering av hela upplevelsen dålig start en tråkig
torr råbiff med trist pommes. Ingen upplevelse att skriva hem om. Därför låga poäng, undantag köttet. Men bara det kunde inte rädda hela tillställningen.

2.9

Lämna en kommentar