Operabaren

Granne med Café Opera ligger klassiska Operabaren. Originalinredningen är intakt och miljön är unik med sin blandning av jugend och engelsk herrklubb. Ett besök på Operabaren är som att ta ett steg 100 år tillbaka i tiden till 1905 då baren öppnade. Allt sedan dess lockar restaurangen en brokig blandning av gäster; konstnärer, författare, affärsfolk och artister. Här träffas man över en måltid – klassiska svenska rätter står på menyn – eller bara för att ta ett glas, insupa atmosfären och njuta av utsikten över Kungsträdgården.

Köttet: 5

Tillbehör: 5

Nytänkande: 0

Pommes: 4

Presentation: 5

Servering: 5

Atmosfär: 5

Pris/prestanda: 4

Totalt 4.1

Recension: Torsd 15 januari 2015
Bänkar oss för en regelrätt provning av råbiffen. Vi har besökt Operabaren ett antal gånger tidigare och bla ätit råbiff med god behållning. Beställer råbiff utan att konsultera menyn, servitören ser konfunderad ut och säger att man nog inte serverar råbiff.
Va ingen råbiff!! Han går ut och kontrollerar med köket och kommer tillbaka med positivt besked (står på menyn idag). Vi lutar oss tillbaka och njuter av en god öl, lokalen och atmosfären. Efter en tveksam start får vi vår råbiff med alla tillbehör utan konstigheter. Vi vill särskilt nämna att
köttet och tillbehören är perfekta, klassiska utan något nytänk.
Mycket god pommes och atmosfären/lokalen är ju som gjord för att äta råbiff i.
—- NÄSTA BESÖK: —-Torsd 20 april 2017
Två år och tre månader senare sitter vi på Operabaren och njuter av samma ädla och trivsamma inredning som vid föregående testtillfälle (15/1 2015). Då var det Örjan och Bagarn nu förstärkt med Kalle och Tommy.
Det är uselt väder med regnstänk och kyla. Som gjort för att spendera ett par timmar i ståndsmässig miljö. Vi får se om det höga betyget på råbiffen vid föregående besök kan hållas.
En uppmärksam och engagerad servitör lovar gott. Nödvändiga drycker serveras och fram kommer dagens beställning. Presentationen gör oss inte besvikna. Det perfekt malda innanlåret serveras med sina tillbehör på traditionellt och inbjudande sätt. Inget nytänk men vem vill ha det när det serveras som här? Råbiffen håller klassen från föregående gång. Dock kunde pommes ha varit tunnare skuren.
Vi får våra timmar som önskat och återvänder ut till regnstänk och kyla men med värme inombords.
—- NÄSTA BESÖK: —-Onsdag 11/4 2018
Vi var sugna på en riktigt klassisk råbiff, ingen fusion. Var går man då, jo till Operabaren. Ett säkert kort, alltid bra. Råbiffen, miljö, service allt är bra. Så även denna gång.—- NÄSTA BESÖK: —-Tisdag den 25 juni
En gång om året går vi till OB för att stämma av vad en klassisk råbiff är, så även i år. Och vad händer, biffen är gjord på kalv. Bra mald men kalv är ju tyvärr smaklösare än innanlår på nöt.
Pommesen kunde ha fått en sväng till i fritösen
I övrigt allt perfekt som vanligt. Vi kommer hit nästa år också.—- NÄSTA BESÖK: —-Efter ett årslångt uppehåll vågar vi nu starta vårt råbifftestande igen. Vi har verkligen saknat det men
nu går vi igång igen och då känns det helt rätt att börja med Opera Barens klassiska råbiff.
Råbiffen är fortfarande gjord på kalvkött och får då lite lägre betyg. Men pommesen var nu i mindre bitar och bra friterad, helt perfekt. Allt annat också perfekt. Utmärkt start på ett nytt testår.
—- NÄSTA BESÖK: —-Torsd 18 dec 2021
Vi är då åter på Operabaren för att få äta en klassisk råbiff!
Miljö och servering perfekt som vanligt. Baren envisas dock sedan ett tag med att göra råbiffen på kalvkött. Som förra gången blir den då lite smetig och inte med samma spänst som med t.ex. innanlår. Vi tog upp det med servitören som framförde våra synpunkter till kocken.
Pommes och tillbehör mycket bra.
Vår viktiga referenspunkt för klassisk råbiff börjar bli lite luddig i kanterna

Senaste recension av: Kalle

2021-11-23 10:07:25

Lämna en kommentar