Grill

I en gammal möbelbutik på Drottninggatan i centrala Stockholm byggdes år 2003 Grill. Efter över 10 år har vår restaurang blivit till en institution; hit kommer år efter år gäster från hela världen och Sveriges alla hörn. Restaurangen är inredd i nio olika miljöer. Du kan tex sitta i Orientexpressen, Jaktstugan eller Carl Larsson. Eftersom vi då och då förändrar inredningen, kan man besöka oss om och om igen, och ändå uppleva något helt nytt vid varje besök. Vår ambition är att hålla oss i framkant vad gäller styckningsdetaljer och olika grillmetoder. Vi utvecklar ständigt menyn efter säsong och behag, men låter alltid våra mest klassiska rätter följa med. Tonfisk Teppanyaki, Lamm Asado och Grill Plate är rätter som funnits med på Grills meny i alla år, och blivit riktiga klassiker.

Köttet: 4

Tillbehör: 1

Nytänkande: 0

Pommes: 4

Presentation: 2

Servering: 3

Atmosfär: 4

Pris/prestanda: 3

Totalt 2.8

Recension: Torsdag 19 oktober 2017
Vi satt i Orientexpressen som är en kopia av en restaurangvagn från gamla tider. Trevlig atmosfär och bra patina på inredningen. Den var inte hämtad från Centralen.
RÅBIFF med picklade gul- och rödbetor, friterad vårlök, körvel, smörgåskrasse och kaprismajonnäs.
Ovan text är från Grills förrättsmeny som vi beställde som huvudrätt.
Servitrisen var uppmärksam och trevlig men lite glömsk och okunnig om både maten och snapsen. Snapsen ordnade sig (Linie) efter att barchefen hämtats.

Som framgår av menytexten var det även denna gång en s.k. fusion dvs ingen klassisk råbiff. Senast var det Portal som introducerade nytänk. Kanske skall det på menyer stå Rå Biff för dessa skapelser som kan vara goda men inte är Råbiff.

Köttet var innanlår. Bra råvara med spänst och god smak. Pommes Frites var inte den riktiga tändsticksvarianten men bra. I övrigt inte mycket att recensera. När det saknas lök, kapris och framförallt äggula blir det platt.

Senaste recension av: Kalle

2017-10-20 14:11:06

Lämna en kommentar