Piren Restaurang & Bar

Vår ambition på Piren är att skapa en trevlig och gemytlig stämning med kvarterskrogkänsla. Vi är grannen som du alltid är välkommen hos. Till oss kommer du för att ta en affärslunch, vanlig lunch, en ”efter jobbet” eller äta en god måltid tillsammans med någon eller ensam. Efter en promenad, skridskoåkning eller för att samla familj och vänner för att skapa minnen. Solsmekta sommarkvällar som krispiga vinterdagar finns vi precis vid vattnet, runt hörnet av stan. Serverar en råbiff med klassiska tillbehör med pommes frites och en råbiff de lux med syltade kantareller, tryffel- och parmesanmajonnäs, krutonger samt friterad kapris och med pommes frites

Köttet: 2

Tillbehör: 2

Nytänkande: 2

Pommes: 2

Presentation: 3

Servering: 3

Atmosfär: 4

Pris/prestanda: 2

Totalt 2.7

Recension: Onsd 8 december 2015
Området runt Hornsbergs Strand har genomgått en total förvandling de senaste åren och många trevliga restauranger har etablerat sig i takt med att bostäder har byggts. Ett mycket trevligt inslag vid vattnet är Piren restaurang och bar som har relativt höga ambitioner i köket med en trevlig meny. Piren har faktiskt två olika varianter av Råbiff på menyn, dels en klassisk och en som de kallar lyx. Vi begav oss dit för att testa råbiff lyx som kategoriseras som en fusion råbiff.
När råbiff lyx kommer in blir vi lite överraskade i negativ bemärkelse. Det är väldigt mycket som pågår på tallriken. Koriander, gurka i massor, sesamfrön, olivolja, svamp och chillimajonnäs tampas om smaklökarna. Nog för att det är en fusion råbiff men det här blev för mycket tyvärr. Köttet är klassisk innanlår men den är väldigt finmald vilket får konsekvensen att det blir för kompakt när man ska äta den. Här hade vi föredragit en mer grovmald variant i fluffigare utförande som hade lyft totalupplevelsen. Miljön är härlig vid Hornsbergs strand vilket höjer betyget något men det finns helt klart mer att önska från Pirens sida vad gäller råbiff lyx.

Senaste recension av: Örjan

2015-12-17 14:15:02

Lämna en kommentar