Vi har nu inlett ett samarbete med www.råbiff.sewww.rabiff.se. Alla recensioner publiceras i fortsättningen på denna hemsida. 

Råbiff

Råbiff, eller biff tartar, är en kötträtt bestående av rå biff, helst innanlår av nöt, som malts till en färs.
Vi föredrar den malen endast en gång, vilket ger rätten en bra konsistens och tuggmotstånd. 
Biffen serveras vanligen toppad med rå äggula, rå lök, tärnade inlagda rödbetor, kapris.
Det går dessutom bra att äta denna rätt med inlagd gurka, fransk senap och riven pepparrot. 
Det ”klassiska” sättet att servera den är med ingredienserna var för sig, så var och en kan blanda
som man vill enligt tycke och smak. Kryddas sen upp med salt och gärna svartpeppar.

Rätten sägs ha fått namnet "tartar" från tatarerna, som enligt legenden inte hade tid att tillaga sin mat,
och därför åt köttet rått. Rätten kan dock också ha fått sitt namn genom tartarsås, som i så fall också
fått sitt namn från tatarerna, och som var ett stående tillbehör när rätten populariserades på franska
restauranger under mellankrigstiden. Förutom de "klassiska" tillbehören kan man prova riktig (Kalix)
löjrom och skivad parmesan till.

Övriga tillbehör är viktiga anser vi, som pommes frites om biffen serveras som huvudrätt,
ett glas gott mustigt öl och gärna en nubbe.

I våra recensioner bedömer vi restaurangen och rätten utifrån åtta grundkriterier och i en skala, 1-10 och 10 är topp:

- Köttet, vi föredrar innanlår som malts en gång. Kan vara svårt att avgöra om det är innanlår ibland, men vi går på smak och struktur

- Tillbehör, vi testar mest som huvudrätt och vill ha lök, kapris, rödbetor, pommes frites, öl och nubbe. Andra förslag provas också med öppet sinne

- Bra nytänk, vi premierar nya ingredienser som tillför något till det ”klassiska” upplägget

- Pommes frites, om pommes är med skall den självklart vara bra

- Presentation, det är ju känt att vi även ”äter” med ögonen, uppläggningen är viktig

- Servering, äter man ute är serveringen en stor del i upplevelsen och behållningen

- Atmosfär, restaurangen och lokalen bidrar också till upplevelsen

- Pris/prestanda, priset relaterat till upplevelsen

Vi genomför våra tester i en subjektiv, seriös och positiv anda.

  /Testgruppen

        

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net